Фондация Звезда на Надеждата

Летен детски лагер – Чепеларе – 2023

Скъпи приятели,

отмина едно интензивно лято на лагери, довършване на ремонтните дейности на третия етаж и работа с деца и младежи в риск.

В Къща Надежда очакваме да настаним още едно или две момичета в риск, от социалните структури. Икономическата ситуация в България е много трудна и рискова в момента и тези млади хора са в голяма нужда и проблем. Бихме искали да помогнем на младежи в нужда, за да намерят подслон и работа за през зимата. Надявам се, че вие също ще ни подкрепите в това наше намерение и усилие, за да бъдем „съчувствително сърце и спомагателна ръка” за тези пораснали деца без родители и семейство.

Другата голяма радост, която преживяхме през лятото бяха лагерите и срещите ни с децата -сираци. Темата на лагера ни беше „БЪДИ СМЕЛ – да си добър, да прощаваш и да мечтаеш!” Пет дни изпълнени с послания за Божията любов, наситени с красиви, но и предизвикателни мигове на смях и на сълзи!
Колко щастливи бяхме последния ден, когато тези отхвърлени, наранени, пълни с болка и гняв сърца, придобиха смелост и взеха решения да простят и мечтаят за Доброто!

Благодарим ви, че участвате с нас в това дело. Нищо не бихме могли да направим сами! Защото заедно можем да противостоим на всяко предизвикателство и трудност чрез Доброто!

С много любов:
Таня Конярова и екипа на Звезда на надеждата

Scroll to Top